Overeenkomst periodieke schenking

Stappen
Stap 1|7 Informatie periodiek schenken

Hartelijk dank dat u het Ouderenfonds wil steunen met een gift. U draagt daarmee bij aan een maatschappij waar ouderen zich niet meer eenzaam voelen.

Bijvoorbeeld:

  • Voor 8 euro per maand (96 euro per jaar) bezorgt u acht ouderen een gezellige en onbezorgde dag uit.
  • Voor 15 euro per maand (180 euro per jaar) bezorgt u een zeven nieuwe breiclubs een vliegende start met een welkomspakket.
  • Voor 30 per maand (360 euro per jaar) genieten 24 eenzame ouderen van een volledig verzorgd Kerstdiner.
  • Voor 100 euro per maand (1200 euro per jaar) helpt u een jaar lang acht kwetsbare ouderen aan een wekelijkse rit naar de supermarkt.

De Belastingdienst betaalt graag een deel van uw gift. Als u het Ouderenfonds 5 jaar lang steunt met een vast bedrag, is uw gift volledig aftrekbaar van uw belastbaar inkomen. Dit wordt ook wel een periodieke schenking genoemd. Door een periodieke schenking houdt u dus meer geld over of u kunt meer schenken zonder dat het u meer kost.

Een periodieke schenking moet zijn vastgelegd in een overeenkomst. Dat kan eenvoudig door het formulier in te vullen en online te ondertekenen. Ga naar de volgende pagina om het formulier in te vullen. U ontvangt daarna direct een ontvangstbevestiging per email.